Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot cross buns

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mät upp mjöl, salt, socker och kryddor i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Lös upp smulad jäst i lite av mjölken och rör ned det tillsammans med resterande mjölk, ägg och russin.
  4. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev. lite mer mjöl.
  6. Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar.
  7. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  8. Skär med vass kniv ett kors på bullarnas topp.
  9. Grädda i ugnen 10-12 minuter.
  10. Låt mjölk och socker till glansen koka upp i en kastrull.
  11. Pensla de nygräddade bullarna med blandningen 1-2 gånger, så att bullarna blir blanka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.