Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mät upp mjöl, salt, socker och kryddor i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
- Lös upp smulad jäst i lite av mjölken och rör ned det tillsammans med resterande mjölk, ägg och russin.
- Arbeta ihop till en deg och låt jäsa under bakduk till dubbel
storlek, ca 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev. lite mer mjöl.
- Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar.
- Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Skär med vass kniv ett kors på bullarnas topp.
- Grädda i ugnen 10-12 minuter.
- Låt mjölk och socker till glansen koka upp i en kastrull.
- Pensla de nygräddade bullarna med blandningen 1-2 gånger, så att bullarna blir blanka.
Publicerat den
1 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar