Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot thai

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik thailändsk rätt som serveras lämpligtvis med ris.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skölj filéerna. Skär dom i mindre bitar. 2. Hetta upp en djupare stekpanna, gärna en wokpanna och häll i oljan. 3. Lägg i dem skivade filéerna och stek på medel värme. Se till att antingen röra runt i pannan eller skaka om pannan med filéerna i så dem inte bränner fast. 4. Häll i majsen, kastanjen och bambuskotten. Stek bara en minut. 5. Tag chilifrukten och skär en skåra längs ena sidan. Töm försiktigt ur chilin på kärnor. Skölj chilin och finhacka. 6. Häll i chilin och sedan kokosmjölken och koriandern. Tag ena limen o pressa i limesaft. Blanda om ordentligt och låt småkoka i ca fem min 7. Skär den andra limefrukten i tunna, runda skivor och placera dekorativt över kycklinggrytan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.