En perfekt dessert till barnkalaset, krona till prinsessan eller en fotboll eller en döskalle till grabben!
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm hälften av hallonen med glykos och socker tills sockret smält.
- Lägg i de urkramade gelatinbladen, rör om. Vispa grädden och rör i hallonblandningen när den svalnat. Fyll i 6-8 små aluminiumformar och ställ i frys över natten.
- Koka upp blåbärssylten och låt svalna något. Doppa aluminiumformarna i ljummet vatten och stjälp upp desserten. Doppa ner toppen på desserten i blåbärssylt och ställ in en stund i frysen igen
- Servera med valfri garnering.
- Chokladgarnering:
Smält en kaka, 100 g, mörk choklad över vattenbad. Lägg ut små klickar choklad på ett smörpapper.
- Dra ut flikar uppåt med en tesked till ett taggigt spån. Kyl och lossa med kniv. Garnera varje portion med flera chokladspån.
- Karamellgarnering:
Koka upp vatten med socker i en rostfri kastrull. Slå i glykos och koka tills smeten tjocknar.
- Temperaturen ska vara 150 grader. Har du ingen termometer, prova att doppa en tesked i karamellen och sedan i en skål kallt vatten. Är karamellen som tunt glas är den klar, den får ej vara brun.
- Kyl kastrullens botten i kallt vatten och ställ den på en grytlapp.
- Ringla ut karamell i ovala cirklar på ett smort smörpapper. Låt garneringen kallna och ställ ner den i dessertens blåbärstopp strax före servering.
- Ta ut desserten ur frysen 10-15 minuter före servering.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar