Helt klart den godaste tårtan jag någonsin har ätit! passar till alla slags bjudningar.
Instruktioner
- Marängbotten:
Vispa äggvitorna i en bunke.
Tillsätt socker och fortsätt vispa.
Häll i vårgårdariset.
Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan.
Ställ in plåten i ugnen på 150 ºc i 55-60 min.
- Chokladkräm:
Häll i mjölken, mjölet, 2 äggulor och kakao i en kastrull. Koka ihop det tills det blir fast. (Det går fort!)
Smält margarinet i en annan kastrull och tillsätt florsocker och vaniljsocker.
Blanda i den sista blandningen i chokladsåsen.
Låt svalna.
- Ihopsättning:
Dela marängbottnen på mitten.
Lägg på chokladkräm på den ena delen och eventuellt bananskivor. Bred på vispad grädde.
Lägg försiktigt på den andra bottnen och gör likadant igen (chokladkräm, bananer, grädde).
Hacka Daim och sprid över kakan.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God, så tack för receptet. Maräng med ris i var lyckat. Kanske lite väl mycket chokladsmak.
Lite rörigt skrivet recept :S Det går möjligtvis inte att dela upp det som ska vara till marängen och det ska vara till fyllningen så att det blir mer tydligt?
Sååå god! Denna tårta var evigheter sedan jag gjorde.. Fick tårta (och receptet) när jag var på kurs för säkert 15 år sedan och det har helt fallit ur minnet tills jag hittade ditt recept här :-P TACK :)
är marängen gjord i varmluftsugn eller i vanlig? :)
Hej denna kakan låter kanon god men läste receptet, lite krongligt, Det står 4 ägg men man ska tydligen andvända 4 äggvitor och 2 st ägg gulor.. har jag rätt?? mvh zanette
Det blev en god tårta. Men nästa gång gör jag nog lite större sats chokladkräm. Tack!!
Har precis ätit denna goda tårta! Gjorde dubbel sats ckoklad-kräm blev precis lagom! lite hallon ovanpå istället för dajm, MUMS!!
Måste den läggas ihop precis före servering, eller det går att göra tidigare samma dag?
Hej. Toppengod tårta men fick inte chokladkrämen att stelna. Något förslag vad jag kan ha gjort för fel? (Säker på att jag hade rätt mått på ingredienserna)