Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Htipiti - grekisk fåroströra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Stark oströra, underbart gott på t ex crostini eller baguette. Fuska inte med fetaosten (måste vara äkta feta-ost), chilin (färsk, röd!) eller olivoljan (den dyraste du har råd med!) Styrkan kan förstås varieras genom mängden chili. Jag brukar börja med hälften och sedan tillsätta mera om jag tycker det behövs.

Ingredienser

Instruktioner

Halvera chilifrukterna, bort hinnor och kärnor och finhacka den. Om du använder jalapeño i stället för grön chli finhackas den. Lägg chilin i en skål. Smula ned fetaosten i skålen. Tillsätt olivoljan litet i taget och rör/mosa med en gaffel till en röra. Tillsätt salt, peppar och oregano och smaka av. Låt stå kallt och övertäckt i kylen minst en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.