Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hugis äppelpaj

(1 kommentar)  
Hugis äppelpaj Hugis äppelpaj
Skriv ut

Enkelt recept på smulpaj med kokosflingor och extra gott blir den med glasyr och stracciatella joghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär äpplena i klyftor, strö över socker och kanel. Blanda vetemjöl, kokos, socker i en bunke. Dela margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Låt pajdegen vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Tryck ut 2/3 av degen i en form ca 25 cm i diameter. Lägg resten av degen kallt.
  3. Nagga botten och lägg i äpplena. Smula resterande deg över äppelskivorna. Grädda i 225° ca 30 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen och låt svalna ca 5 min. Rör samman florsocker och apelsinjuice och ringla över pajen.
  5. Serveringstips: Stracciatella yoghurt, grädde, vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gothvix 8 april 2013

    Tackar för ett gott recept! Jag älskar glasyren :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.