Enkelt recept på smulpaj med kokosflingor och extra gott blir den med glasyr och stracciatella joghurt.
Instruktioner
- Skala och skär äpplena i klyftor, strö över socker och kanel. Blanda vetemjöl, kokos, socker i en bunke. Dela margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Låt pajdegen vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Tryck ut 2/3 av degen i en form ca 25 cm i diameter. Lägg resten av degen kallt.
- Nagga botten och lägg i äpplena. Smula resterande deg över äppelskivorna. Grädda i 225° ca 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna ca 5 min. Rör samman florsocker och apelsinjuice och ringla över pajen.
- Serveringstips: Stracciatella yoghurt, grädde, vaniljsås eller glass.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tackar för ett gott recept! Jag älskar glasyren :-)