Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hugis körsbärskaka

 
Skriv ut

En saftig kaka med mycket frukt. Här har jag använt färsk körsbär men bigarråer, kärnfria vindruvor eller plommon smakar lika bra i kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och rensa bären. Smörj och bröa tårtformen.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Blanda ner bären. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Fördela nougaten och låt smälta i en skål (vattenbad) . Vispa grädden styv. Rör ner den smälta nougaten i grädden. Bred mousen över kakan.
  4. Garnera med körsbär eller riven blockchoklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.