- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett ihopplock av diverse recept jag hittat här och på andra internetsidor.
Instruktioner
- Börja med dumlekrämen dagen innan tårtan ska monteras.
Värm vispgrädden (ej koka) och smält dumlekolorna i grädden. Häll krämen i en skål och låt i kyl över natten.
- Tårtbotten:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggsmeten. Avsluta med det kokande vattnet. Smeten hälls i en smord, bröad form och gräddas i 175º i ca 35 minuter. Låt svalna.
- Dela den kalla tårtbottnen i tre delar.
Blanda hallonen med den vispade grädden och hackad mörk choklad. Smaka av med socker.
- Bred ut hallongrädden mellan bottnarna.
- Vispa dumlefluffet till "spritsvänlig" konsistens.
Bred ut lite dumlefluff på toppen av tårtan och spritsa ut resten på kanterna. Dekorera.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar