Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hugos tårta

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett ihopplock av diverse recept jag hittat här och på andra internetsidor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dumlekrämen dagen innan tårtan ska monteras. Värm vispgrädden (ej koka) och smält dumlekolorna i grädden. Häll krämen i en skål och låt i kyl över natten.
  2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggsmeten. Avsluta med det kokande vattnet. Smeten hälls i en smord, bröad form och gräddas i 175º i ca 35 minuter. Låt svalna.
  3. Dela den kalla tårtbottnen i tre delar. Blanda hallonen med den vispade grädden och hackad mörk choklad. Smaka av med socker.
  4. Bred ut hallongrädden mellan bottnarna.
  5. Vispa dumlefluffet till "spritsvänlig" konsistens. Bred ut lite dumlefluff på toppen av tårtan och spritsa ut resten på kanterna. Dekorera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.