Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hui guo rou

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Om man ska woka kött är det här oöverträffat. Visst, det tar tid, men när du steker köttet blir det knaprigt på ytan direkt, och dessutom saftigt och mört inuti. Vanligtvis när man wokar färskt kött vätskar det i stekpannan. Dessutom kan det lätt bli torrt. Om man gör så här bryns köttet omedelbart och det får en härligt knusprig yta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Skölj en hel fläskkarré, c:a 1 kg, i kallt vatten. Lägg köttet i en trång kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka upp. Ta upp köttet, skölj köttet och gör rent kastrullen.
  3. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, fyll på med vatten så det täcker köttet. Lägg i 2 stjärnanis, 2 lagerblad, 2 tsk chiliflarn och 1 tsk salt per liter vatten. Sjud därefter köttet i 2-3 timmar tills det är riktigt mört.
  4. Ta upp köttet (försiktigt) och lägg det i press. Jag brukar lägga det i en bakform och sedan lägga en likadan form ovanpå, och fylla den med vatten. Låt ligga i kylen över natten.
  5. Dag 2: Strimla paprikan Hacka vitlök Skiva ingefäran väldigt tunt Strimla köttet i centimetertjockt. Hetta upp olja i en wok. Lägg i köttet, bryn det tills det har fått färg. Lägg i paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt sambal oelek, hoisinsås och buljongen från koket. Koka ett par minuter. Servera med nudlar eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 18 maj 2009

    Det här är jättegott och väl värt besväret! jag har lagat detta många gånger! rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.