Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Humlans snabbröd

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Sugen på nybakat bröd? Gott och snabbt så här i adventstider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt alla de övriga ingredienserna.
  2. Rör ihop smeten. Den blir mycket lös. Låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Häll upp i smord långpanna, och sätt ugnen på 225 gr.
  4. Klappa ut degen i formen och skär den i rutor. Låt jäsa i tills ugnen är varm. Sätt in i ugnen.
  5. Grädda 12 minuter.
  6. Sänk värmen till 175 grader och grädda 12-15 minuter till.
  7. Ta formen ut ur ugnen och låt kallna under bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.