Instruktioner
Pressa 1/2 citron
Skala den andra halvan och skär i små kuber.
Häll citronsaften och citronköttet i en kastrull med hälften av smöret, värm upp och låt koka i 3-4 minuter. Håll varm
Skär sparrisen i 4 cm stavar och purjolöken i strimlor.
Koka sparrisen och purjolöken mjuka i saltat vatten (3-4 min).
Häll av vattnet och torka av sparrisen och purjon.
Bryn sparrisen och purjon i resten av smöret.
Häll i lite av citrus-såsen. Håll varm
Salta och peppra hummer och räkor.
Hetta upp 2 msk olivolja och lägg i hummerköttet, bryn gyllenbrunt.
Lägg ner räkorna och hummerklorna efter 3-4 minuter och låt gå färdigt i 4 minuter.
Skär hummerköttet i skivor och lägg i botten på en djup tallrik.
Lägg ner räkorna och toppa med sparrisen och purjolöken och hummerklorna.
Värm upp citrus-såsen och ringla över anrättningen.
Strö över en nypa salt och peppar innan servering.
Voila!!