Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummer med citrus-twist

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lyxa till det med det lilla extra!!

Ingredienser

Instruktioner

Pressa 1/2 citron Skala den andra halvan och skär i små kuber. Häll citronsaften och citronköttet i en kastrull med hälften av smöret, värm upp och låt koka i 3-4 minuter. Håll varm Skär sparrisen i 4 cm stavar och purjolöken i strimlor. Koka sparrisen och purjolöken mjuka i saltat vatten (3-4 min). Häll av vattnet och torka av sparrisen och purjon. Bryn sparrisen och purjon i resten av smöret. Häll i lite av citrus-såsen. Håll varm Salta och peppra hummer och räkor. Hetta upp 2 msk olivolja och lägg i hummerköttet, bryn gyllenbrunt. Lägg ner räkorna och hummerklorna efter 3-4 minuter och låt gå färdigt i 4 minuter. Skär hummerköttet i skivor och lägg i botten på en djup tallrik. Lägg ner räkorna och toppa med sparrisen och purjolöken och hummerklorna. Värm upp citrus-såsen och ringla över anrättningen. Strö över en nypa salt och peppar innan servering. Voila!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.