Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummer med ingefärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Nyårsmeny

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
  2. Finriv ingefära och limeskal. Finhacka även dillen.
  3. Raita: Koka upp vatten och skolla (lägg i)tomaterna 10 sek. Spola dem i kallt vatten och skala.
  4. Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset. Tärna tomaterna i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
  5. Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
  6. Rör ner smör försiktigt, bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.