Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummer med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När man vill göra det lite festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina humrarna. Skala potatisarna och koka dem. Rensa, ansa och strimla löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. (Det går bra utan vitlök också.)
  2. Hacka örtkryddan grovt. Plocka ut allt ätbart ur humrarna. (Släng blåsan i huvudet, borstarna mitt på, tarmen i stjärten och allt hårt. Resten går att äta) Snygga klodelar och stjärtarna kan du lägga åt sidan och ha som dekoration om du vill lägga upp lite tjusigt.
  3. Har du varit noggrann med humrarna borde potatisarna vara klara nu. Låt dem ånga av och skär i entimeter- tjocka skivor.
  4. Låt vitlöken och löken mjukna men inte brynas i olivoljan i en traktörpanna eller stekpanna på ganska låg värme.
  5. Häll i vinet och potatisskivorna. Vänd runt försiktigt och småputtra ett par minuter. Lägg i hummerköttet och blanda runt försiktigt.
  6. Hummern ska inte bli het bara ljummen och den ska inte värmas mer än max ett par minuter. Slå av värmen och smaka av med aningen salt, svartpeppar och citron.
  7. Strö över örtkryddan och servera med rostat bröd eller baguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.