När man vill göra det lite festligt.
Instruktioner
- Tina humrarna. Skala potatisarna och koka dem.
Rensa, ansa och strimla löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. (Det går bra utan vitlök också.)
- Hacka örtkryddan grovt. Plocka ut allt ätbart ur humrarna. (Släng blåsan i huvudet, borstarna mitt på, tarmen i stjärten och allt hårt. Resten går att äta)
Snygga klodelar och stjärtarna kan du lägga åt sidan och ha som dekoration om du vill lägga upp lite tjusigt.
- Har du varit noggrann med humrarna borde potatisarna vara klara nu. Låt dem ånga av och skär i entimeter- tjocka skivor.
- Låt vitlöken och löken mjukna men inte brynas i olivoljan i en traktörpanna eller stekpanna på ganska låg värme.
- Häll i vinet och potatisskivorna. Vänd runt försiktigt och småputtra ett par minuter. Lägg i hummerköttet och blanda runt försiktigt.
- Hummern ska inte bli het bara ljummen och den ska inte värmas mer än max ett par minuter. Slå av värmen och smaka av med aningen salt, svartpeppar och citron.
- Strö över örtkryddan och servera med rostat bröd eller baguette.
Publicerat den
7 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar