Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummer Newburg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxa till det på nyår! Det speciella med den här rätten är Newburg-såsen. Här fungerar även djupfryst hummer. Kokt ris och grön sparris smakar gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, de skall inte bli alltför mjuka utan ha lite tuggmotstånd när de är färdiga.
  3. Dela humrarna på längden, ta bort den lilla magsäcken framme i huvudskölden och ta ut inkråmet. Knäck klorna och ta ut köttet så helt som möjligt och hugg skalen i småbitar.
  4. Hetta upp oljan i en plateau eller stekpanna. Krydda hummerstjärtarna med paprika, en aning salt, peppar och cayennepeppar och fräs dem hastigt runt om. Häll på whisky och flambera. Slå på sherry och fiskbuljong och koka upp. Ta upp hummerstjärtarna genast och lägg dem på ett fat.
  5. Blanda samman smör och vetemjöl till en pastaredning, beurre manié. Lägg ner de krossade hummerskalen i spadet, häll i grädde och låt allt småkoka i ca 20 minuter. Sila över såsen i en annan kastrull, smaka av och red med lite beurre manié.
  6. Skär hummerstjärtarna i skivor och lägg upp på varma tallrikar tillsammans med hummerklorna. Häll över den heta såsen och servera genast med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.