Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och/eller löjrom

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pilgrimsmussla är en jättebra bjudförrätt, här tillsammans med hummer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatgéle: Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. 3 dl tomatvatten ska det bli. Blanda ned gelatinet under omrörning.
  2. Blanda hummerköttet med alla ingredienser. Fördela i fyra höga glas. Häll cirka 1 cm med tomatgélen över.
  3. Låt stå i kylen tills det stelnar. Kan göras dagen innan.
  4. Garnera med blandning av finhackade tomater, dill, crème fraiche, salt och peppar. Avsluta med en sked löjrom eller en pilgrumsmussla.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • puntella 25 mars 2009

    Vad är tomatvatten?

  • Monika46 25 mars 2009

    Någon frågade om vad tomatvatten var för något... Det är den saft från tomaterna som du silar från då du mixat tomaterna. Läs här hur man gör... Detta står även i receptets beskrivning... Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. 3 dl tomatvatten ska det bli. Mvh Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.