Pilgrimsmussla är en jättebra bjudförrätt, här tillsammans med hummer.
Instruktioner
- Tomatgéle:
Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. 3 dl tomatvatten ska det bli. Blanda ned gelatinet under omrörning.
- Blanda hummerköttet med alla ingredienser. Fördela i fyra höga glas. Häll cirka 1 cm med tomatgélen över.
- Låt stå i kylen tills det stelnar. Kan göras dagen innan.
- Garnera med blandning av finhackade tomater, dill, crème fraiche, salt och peppar. Avsluta med en sked löjrom eller en pilgrumsmussla.
Publicerat den
24 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är tomatvatten?
Någon frågade om vad tomatvatten var för något... Det är den saft från tomaterna som du silar från då du mixat tomaterna. Läs här hur man gör... Detta står även i receptets beskrivning... Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. 3 dl tomatvatten ska det bli. Mvh Monika