Lyxigt gott. Utmärkt förrätt som kan stå så gott som klar i kylen. Kan varieras med räkor, kräftstjärtar eller vit fisk.
Instruktioner
- Klyv humrarna på längden. Ta ut köttet ur klor och stjärt. Dela i mindre bitar. Fördela köttet i 10 smorda cocotteformar. Ställ dem i kylen.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt vin, fond, fiskbuljong, vispgrädde och creme fraiche. Låt såsen sjuda ca 20 minuter, till 5 dl silad sås. Häll tillbaka den silade såsen i kastrullen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Blanda maizena och vatten. Rör ner i såsen under kokning. Låt såsen kallna.
- Fördela den kalla såsen över hummern i cocotterna. Låt stå kallt tills de ska gratineras.
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum, men inte för länge. Vänd ner parmesanosten. Bred ut massan över hummern och gratinera i mitten av ugnen 5-10 minuter. Servera direkt.
Publicerat den
1 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jo, det var ett tag sedan jag gjorde detta, men det var jättegott på vår nyårsaftonsmeny. Lite lyx på nyår får man kosta på sig!