Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummerdoftande cappuccino med västerhavstoast

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kul idé att dricka soppan ur små koppar eller skålar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Toast: Skala och grovhacka räkorna och blanda det med det hackade hummerköttet i en bunke. Hacka dill och gräslök och blanda ner det i bunken tillsammans med den hackade rödlöken.
  2. Blanda ner majonnäs, kesella och smaksätt med kryddorna. Blanda nu alltsammans till en röra. Smaka av och lägg upp på bröd samt toppa med en klick löjrom.
  3. Soppa: Hacka och fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Tillsätt cognac, tomatpuré, hummerfond och vatten. Låt vätskan reducera till hälften, sila därefter bort grönsakerna. Fyll på med grädden. Låt koka ned tills det blir lagom soppkonsistens. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Fyll soppan till ¾ i koppen. Spar lite soppa i kastrullen och fyll på med lättmjölken. Värm upp och vispa samtidigt med en handmixer så att det bildas ett lätt skum. Toppa soppan med skummet och garnera med lite örter, färdigt att servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaobergelg 12 april 2015

    Åt hummer cappuccino på Årstiderna iMalmö. Fantastisk gott. Hottade till denna med cayennepeppar och muskotnöt bland annat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.