Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummerlax

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Servera denna lyxiga, men billiga rätt, med pasta och vitlöksbröd

Ingredienser

Instruktioner

Hacka vitlöksklyftorna och strimla purjolöken. Stek detta i olja. Finhacka paprikan, tina spenaten, och lägg i dessa. Låt allt stekas samman. Häll i grädde, mjöl, vatten och hummerfond. Smula i fiskbuljongtärningen, rör om, och låt såsen koka upp. Häll i mängden mjölk efter behov. Skär laxen i bitar, lägg den i såsen och låt den sjuda ca 5 minuter. Strö över solrosfröna, och lägg i de tinade räkorna då en minut återstår innan laxen är klar. Smaka av och krydda eventuellt mer

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.