Lyx och flärd ger denna ljuvliga pannacotta. Perfekt som förrätt på Nyår eller annat festligare tillfälle.
Instruktioner
- Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.
- Bryn hackad lök, finhackad rotselleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt.
- Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
- Blanda det hackade hummerköttet med hackad dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
- Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 timmar.
- Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och eventuellt forellrom eller annan rom vid servering.
Publicerat den
28 november 2013
Skriv kommentar