Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummerrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga en enkel risotto med mycket smak av hummer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa humrarna och koka ev fond av skalen.
  2. Skiva salladslöken. Fräs 1/4 av löken i smör i en tjockbottnad gryta.
  3. Lägg i riset och häll på hälften av fonden. Låt riset koka på svag värme utan lock. Späd med fond och vin, lite i taget. Rör då och då. Efter ca 20 minuter är riset kokt och krämigt.
  4. Skär hummern i bitar. Fräs salladslöken som är kvar i lite av smöret. Vänd ner hummern och låt den bli varm.
  5. Rör ner resten av smöret i risotton. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp risotton och häll över hummer och salladslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.