Förväll kantarellerna i stekpanna tills vattnet är avkokat, tillsätt hälften av smöret (20g) och stek dem med lite salt o peppar. Ställ åt sidan.
Skala hummern, hacka den grovt och ställ åt sidan. Finhacka en knippe salvia, riv västerbottenost och ställ även dem åt sidan i olika skålar. Finhacka charlottenlök och vitlök Värm upp smöret tillsammans med lite olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta och fräs upp kort, löken ska inte bli brynt. Häll i riset och låt fräsa ett tag med övriga ingredienser så riset blir lite genomskinligt. Häll på vinet, hummerfonden och 2 dl av buljongen låt koka ner under omrörning tills konsistensen börjar tjockna. Om det kokar kraftigt dra ner något på värmen och tillsätt nu buljongen, lite i taget tills riset är kokt, allt ska inte ta mer än 20 25 minuter och konsistensen varierar på smak om man vill ha en tjock massa, eller föredrar en lite lösare konsistens. Precis innan du anser att riset har lagom fast kärna vänder du ner hummer, salvia, västerbotten- och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar och toppa med olivolja, riven västerbotten, peppar och trattkantareller.
Viner: Penfolds Thomas Hyland Chardonnay, beställningssortiment.
Medelfylligt, torr och frisk smak med generös frukt. Toner av citrus, persika och honung samt inslag av rostat bröd , smörkola och ekfat.
Artnr: 6023
Pris: 104 kr
Det där receptet är snott. http://www.hoom.se/exklusiv_mat_och_dryck/?cid=16929