En riktigt exklusiv sallad som entrérätt till en gourmetmiddag eller som en intim supé. Du serverar frikostigt med hummer och så rysk kaviar som pricken över i för den verklige finsmakaren.
Instruktioner
- Ta köttet ur humrarna och spara av den ena av ryggsköldarna till garneringen. Knäck klorna försiktigt och ta ur köttet så att klorna ser "hela" ut. Skär stjärtarna i skivor lite på snedden.
- Skölj salladen och torka den. Låt sparrisen rinna av väl. Skala äggen och dela dem i halvor. Skölj eller torka champinjonerna och skär dem i skivor eller kvartar. Lägg ut salladsbladen på ett vackert fat eller på 4 tallrikar.
- Lägg hummerköttet vid ena sidan med en klo på toppen. Arrangera sparris, ägg och champinjoner bredvid. Förvara fatet svalt till serveringen.
- Rör samman vinäger, vatten, salt och paprikapulver. Vispa i oljan och tillsätt dill och gräslök. Häll dressingen över salladen strax före serveringen. Garnera med kaviar på äggen samt dillkvistar och ev en hummersköld.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar