Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mums!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka hummerskalet i en mortel eller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré och cognac. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
  5. Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 deciliter.
  6. Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac.
  7. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
  8. Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.