Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa á la Lena

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsdag=obligatorisk soppdag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hummerfond:
  2. * Torka skalen i svag ugnsvärme * Krossa dem sedan i mortel. * Hacka lök. * Strimla purjo och grönsaker. Fräs med hummerskalen. * Tillsätt kryddor och tomatpuré. * Tillsätt vatten så att ingredienserna täcks. Koka 30 min. * Sila av spadet.
  3. Soppan:
  4. * Koka upp hummerfonden. * Tillsätt mjöl utrört i lite mjölk. * Tillsätt cognac och grädde. * Låt soppan sjuda ca 5 minuter. * Smaka av med salt och vispa ner smöret. * Strö över persiljaoch server med hummerköttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.