Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa med äpple och hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Storslagen och majestätisk soppa med skaldjurens kung! Hummersoppan kan även lagas på räkor eller kräftor när det inte är säsong för hummer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera humrarna på längden och knäck klorna försiktigt och ta ur köttet. Skär köttet i större bitar (inte klorna som ska sparas till garnering)
  2. Koka upp hummerfond och reducera den till ca 6 dl kvarstår. Tillsätt grädden och koka ytterligare 10 minuter. Red av soppan med maizena utrört i 2 msk vatten. Smaka av med konjak, smör, salt och cayennepeppar.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna tills skalen börjar släppa. Låt svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Grovhacka nötterna.
  4. Skär äpplet i tunna stavar. Blanda med hummerkött, hasselnötter och dill. Värm upp och skumma upp hummersoppan med en stavmixer.
  5. Lägg hummersalladen i botten av 4 skålar och toppa med en klo. Häll över soppan. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.