Storslagen och majestätisk soppa med skaldjurens kung!
Hummersoppan kan även lagas på räkor eller kräftor när det inte är säsong för hummer.
Instruktioner
- Halvera humrarna på längden och knäck klorna försiktigt och ta ur köttet. Skär köttet i större bitar (inte klorna som ska sparas till garnering)
- Koka upp hummerfond och reducera den till ca 6 dl kvarstår. Tillsätt grädden och koka ytterligare 10 minuter.
Red av soppan med maizena utrört i 2 msk vatten.
Smaka av med konjak, smör, salt och cayennepeppar.
- Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna tills skalen börjar släppa. Låt svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Grovhacka nötterna.
- Skär äpplet i tunna stavar. Blanda med hummerkött, hasselnötter och dill.
Värm upp och skumma upp hummersoppan med en stavmixer.
- Lägg hummersalladen i botten av 4 skålar och toppa med en klo. Häll över soppan.
Servera.
Publicerat den
29 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar