Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummingbird Cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Amerikanskt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Krossa kexen till fina smulor. Rosta och mal pecannötterna. Blanda kexsmulor, malda nötter och flytande margarin till massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  3. Vispa färskost och farinsocker smidig och poröst med elvisp i 3 min. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Vänd till sist ner bananmos, krossad ananas och vaniljsocker för hand. Om du vill kan du också tillsätta 125 g rostade och hackade pecannötter i smeten.
  4. Häll fyllningen över den frysta kex- och nötbottnen. Grädda kakan i 45-55 min eller tills den är gyllenbrun och mitten lätt dallrig. Låt cheesecaken stå och svalna i rumsvärme 2 tim. Täck över med plastfolie och låt stå kallt i kylskåp över natten.
  5. Dekora med vispad grädde och bananchips strax före serveringen.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.