Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hungrans ris och köttfärslåda

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är en av mina egen komponerade rätter. Den är ganska så enkel att göra och räcker ganska så långt då den är ganska så "stabbig".

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 5 dl ris i 1 liter vatten o 1 tsk salt. När vattnet kokat bort och riset är klart häll det i en ugnssäker form. Stek köttfärsen,skala och hacka löken o låt den stekas mjuk tillsammans med köttfärsen. Dela baby tomaterna och champinjonerna på mitten. Skär mini majsen i ca 1 cm stora bitar. Lägg allt i stekpannan. Rör ihop. Krydda med salt, peppar och curryn. Rör runt det hela ett tag så att kryddorna blandas runt i grytan. Lägg sedan ner turkisk yoghurten, ketchupen och sojan och grädden.Koka ihop det hela i 10 minuter. Häll sedan köttfärs blandningen över riset och blanda i hop väl. Platta till på översidan så att det blir slätt i formen. Ställ sedan in formen i ugnen på 175 grader. I ca 30 min. Går lite snabbare på samma grader i varmlufts ugn. Ät och njut, lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.