Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hurtbullar

 
Skriv ut

Bröd med mycket linfrö kan vara svårsmälta för en ömtålig mage...Men om de får ligga en dag el helst frysas in först, så försvinner de problemen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lägg linfrö i vatten över natten.
  2. Dag 2: Smält matfettet. Tillsätt filmjölken och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av den ljumma filen. Blanda alla ingredienserna till en deg och arbeta den väl. Låt jäsa 20 minuter. Baka ut degen till 20 runda el ovala bullar. Låt jäsa 30 minuter på smord plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.