Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hurtbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bullar med tugg. Lite grövre och mindre söta än vanliga bullar - perfekta till mysfikat eller utflykten, ca 94 kcal/bulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken och oljan till 37°. Häll det i assistentens bunke tillsammans med jästen. Kör maskinen med degkrokar tills jästen löses upp. Tillsätt socker, kardemumma och dinkelmjöl, fortsätt att köra maskinen. Tillsätt 6 dl av vetemjölet, spara resten till utbakningen. Låt maskinen gå 5-10 minuter tills degen börjar släppa från kanterna.
  2. Jäs degen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen under tiden som degen jäser. Ta upp degen på bänken och kavla ut till en rektangulär platta 25x35 cm, och bre på fyllningen. Rulla ihop och skär i ca. 20 bitar.
  4. Jäs bullarna på bakplåtspappersklädd plåt i 30 minuter och grädda på andra falsen i ugnen i 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.