Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Detta är ett av mina favorit bröd. Det är ett nyttigt, gott och saftigt bröd som håller sig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  5. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • kinderagg 18 mars 2008

    Kan man byta ut youghurten mot fil ?

  • camilla62 11 april 2008

    Gör detta bröd nu! Luktar ljuvligt i hela huset. Jag tog fil istället för yoghurt, hoppas att detta inte gör så stor skillnad.

  • gurkan78 28 maj 2008

    Har bakat detta brödet ett par år nu och vi älskar det!

  • Chillfors 25 juni 2008

    Hej! Tänkte göra detta bröd snart tror jag (har så mycket jag skall göra i köket! :) ) och satt och läste igenom nu.. men kom på, det är ingen jäst i alltså? Påminner ju litegrann om det bröd jag brukar baka (nötbröd bland mina recept) så får nog göra detta och se hur skillnaden blir när det är ett ojäst bröd. :)

  • Pockies 31 oktober 2008

    Mmm, tog ut min "debutlimpa"(första limpa jag någonsin gjort, så grattis) ut ur ugnen tidigare ikväll - luktar ljuvligt och har gjort det i flera timmar nu, rena fröjden~

  • petrissa 6 september 2009

    Mums!!! Det här brödet var verkligen jättegott! Och så snabbt och enkelt att göra! Jag bytte ut vetemjölet mot hälften dinkelmjöl och hälften grahamsmjöl och det blev väldigt bra! Tack för det här receptet!

  • generalsilver 11 mars 2010

    Helt underbart gott! Min man bad mig göra detta bröd eftersom han gillar Russin, något jag aldrig vart förtjust i, men tänka sig, det var hur gott som helst!

  • uppbot 28 juli 2011

    Gott bröd! Jag gillar inte russin så mycke, men det var gott i brödet. Kommer o göra detta fler gånger!

  • uppbot 28 augusti 2011

    Gjort brödet för tredje gången. Denna gången tog jag dubbel sats så jag fick två bröd. Så mega gott bröd. Baka det!!!"!

  • ttiina87 16 november 2011

    Gott och enkelt. Nu bakar vi detta flera gånger i veckan :) Jag brukar blanda lite olika mjölsorter och ibland tar jag bort ½dl russin och ersätter med t ex torkad aprikos :)

  • seaton 30 november 2011

    mycket gott bröd . här nere på cypern finns inget mörkt bröd så jag bakar 1 gång i veckan och provar mig fram .bytt ut vätskan till öl samt har i 1 dl solroskärnor. kanel. blir jättebra tack

  • seaton 20 januari 2014

    Går att byta ut vätskan till nästan vad som helst. Använder oftast kefir.eller öl Har ii solroskärnor ,linfrö, kanel och mängder valnötter. Är väldigt populärt här på cypern. Passar till alla pålägg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.