Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hurtbullen från Arla

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Detta bröd har jag tagit från ett Arlahäfte, det är sååå gott och sååå enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i youghurt, honung och lingonsylt. Klicka ner i smord avlång form., som rymmer ca 1 1/2 L (jag har lagt smort bakplåtspapper i formen) Grädda på nedersta falsen i 175 g ca 1 timme.
  2. Försökte stoppa i solfronsfrön istället för nötter en gång, men dom blev gröna när brödet var färdiggräddat, såg inte så aptitligt ut. Vet inte varför men det har väl nåt med bikarbonaten att göra antar jag, så hädanefter blir det nötter. Har även testat med pumpafrön, det gick jättebra. Brödet håller sig färskt i flera dagar.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Eva64 26 mars 2008

    Jag har också gjort brödet, det är jättegott! Kram Eva

  • samuel99 23 juli 2008

    är nötallergiker men bytte ut nötterna mot samma mängd pumpa frön kanon gott

  • PetraL 7 november 2008

    Ett jättebra recept. Bytte ut delar av mjölet mot grahamsmjöl, det blev också bra!!!

  • umpabumpaa 29 januari 2009

    Verkligen supergott och så enkelt att göra! Jag har testat med valnötter också, vilket är riktigt gott. Igår hade jag i solrosfrön, och jag upplevde inte att de blev gröna, och brödet smakade ljuvligt! Sedan brukar jag även byta ut en del av vetemjölet mot rågsikt istället, för att göra det än nyttigare :) Tack för ett bra recept!

  • maneten 14 mars 2009

    Ett väldigt gott bröd!! Saftigt och smakfullt! Så del blir fler gånger som jag kommer att baka detta

  • petrissa 6 september 2009

    Mums!!! Det här brödet var verkligen jättegott! Och så snabbt och enkelt att göra! Jag bytte ut vetemjölet mot hälften dinkelmjöl och hälften grahamsmjöl och det blev väldigt bra! Tack för det här receptet!

  • frele1 12 mars 2010

    Jättegott! Och så enkelt! Jag gillar inte russin så jag tog hackade torkade aprikoser istället. Men det går nog bra utan också, sötman från honungen och lingonsylten är tillräcklig.

  • ingeraberg 2 april 2010

    Mitt absoluta favoritbröd . Gott och bra för magen Det går att använda ett annat mjöl .. fullkorn dinkelmjöl då blir det ännu godare tycker jag.. och jag vet att det är ännu nyttigare . Jag skivar det och fryser in i frysen och tar ett till frukost . :)

  • Lenael 19 mars 2011

    Jag har bakat brödet många gånger från Arlas sida. Nu sparar jag det här så kommer jag åt det lättare eftersom det är på MK jag alltid går in när jag behöver ett recep.Toppenbra kokbok att ha till mina recept. TOPPENGOD LIMPA. 5 poäng.

  • SixxChick 12 mars 2012

    Så gott bröd!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.