Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husarbröd

 
Skriv ut

Bröd med ungerskt ursprung. Har en sötsyrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spar ett par dl av mjölet. Arbeta degen slät och låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
  2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma den till 2 små knubbiga limpor och lägg dem att jäsa ytterligare 30 minuter på plåt (el i formar).
  3. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Pensla med kallt vatten och låt dem kallna på galler. Täck med bakduk

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.