Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husets rödvinsmarinerade sill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god sill på julbordet, vackert mörk och välsmakande av vinet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor.
  2. Blanda samman med ättiksprit, rödvin, vatten, olivolja, socker, nejlikor, krydd-peppar och lagerblad till marinaden och rör tills sockret löst sig.
  3. Skär löken i tunna skivor.
  4. Skär sillen i sneda skivor och lägg upp bitarna ordnat på ett fat eller i en skål.
  5. Slå över marinaden och garnera med löken.
  6. Låt sillen stå svalt åtminstone över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.