Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husets skaldjurspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fyllningen kan varieras dag från dag beroende på vad som finns hemma. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut eller tryck ut den på botten och högt upp på kanterna i en pajform ca 24 cm i diam med löstagbar kant. Ställ kallt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Nagga skalet med en gaffel. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. 3. Klyfta löken, rensa bönorna. Fräs lök och bönor i smör.
  3. Blanda grönsakerna med skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad dill. Salta och peppra.
  4. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills fyllningen stannat.
  5. Servera med en klick gräddfil och några citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.