Fyllningen kan varieras dag från dag beroende på vad som finns hemma. .
Instruktioner
- Blanda smör och mjöl, tillsätt
vatten och arbeta snabbt
ihop till en deg, gärna i matberedare.
Kavla ut eller tryck
ut den på botten och högt upp
på kanterna i en pajform ca 24
cm i diam med löstagbar kant.
Ställ kallt ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Nagga
skalet med en gaffel. Grädda
ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Klyfta löken, rensa bönorna.
Fräs lök och bönor i smör.
- Blanda grönsakerna med
skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa
ihop ägg och mjölk med finhackad
dill. Salta och peppra.
- Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av
ugnen 40-50 minuter, tills
fyllningen stannat.
- Servera
med en klick gräddfil och några
citronklyftor.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar