Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husets snabba kålsoppa

 
Husets snabba kålsoppa Husets snabba kålsoppa
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Aldrig mer burk när man prövat hemlagad soppa. Kålen behöver inte brynas för att soppan ska bli god - och man slipper lukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala grönsakerna. Strimla kålen och skär rotsakerna i små bitar. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och koka upp på nytt. Skumma ytan och tillsätt sedan timjan och pepparkorn. Koka sakta tills grönsakerna känns lagom mjuka, ca 20 minuter.
  2. Servera soppan het med persilja över. Starka små korvar eller hemlagade frikadeller kan koka med en kort stund på slutet om man vill ha soppan mer mättande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.