Ett enkelt sätt att variera biffarna. Potatismos med stekt vitkål är gott till.
Instruktioner
- Skär bort hårda kanter och skär brödet i bitar. Lägg brödet i varmt vatten. Skala och hacka löken fint. Ta av bladen från persiljekvistarna och hacka bladen fint. Ta bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Skala potatisarna och riv dem grovt.
- Hetta upp 10 g smör i en teflonstekpanna och fräs löken tills den mjuknat. Ta upp hälften av löken och lägg åt sidan. Lägg skinka och potatis i stekpannan och fräs 5 min under omrörning. Krydda potatisblandningen med salt, peppar och mejram. Låt svalna.
- Krama ur brödet väl. Blanda bröd, köttfärs, äggula, persiljehack och resten av den stekta löken. Arbeta samman till en slät färs. Krydda med salt och peppar. Forma 4 runda, platta biffar.
- Portionera upp skink- och potatisblandningen på biffarna. Vik upp kanterna över fyllningen och forma åter till runda biffar med fyllningen inuti.
- Hetta upp resten av smöret i en teflonstekpanna och stek biffarna ca 5 min på varje sida. Ta upp biffarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Servera gärna med ett gott potatismos.
Publicerat den
8 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god och lite annorlunda maträtt. Kommer lagas fler gånger :-)