Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

I gin & tonic marinerad lax med lakritsrot

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 dag 30 minuter
Skriv ut

Drink gärna en gin & tonic met gurka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen i en skål som den precis passar i. Tvätta limen och riv den i en skål, pressa ut saften i samma skål. Tillsätt svartpeppar, gin och tonic och blanda ordentligt, häll det över laxen. Täck med plastfolie och låt marinera 24 timmar i kylskåpet.
  2. Häll 2 msk olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och tillsätt pankon. Tillsätt rivet citronskal, rör tills pankon blir gyllenbrun (tar ca 2 minuter)
  3. Ta ut laxen och torka av den med kökspapper. Före du skivar laxen kan du stoppa den 1 timme i frysen, vilket gör det lättare att skära. Skär laxen i tunna skivor (sashimi) och lägg på en tallrik. Skala lakritsroten och riv den på ena sidan av tallriken (se till att inget kommer på laxen), lägg pankon på andra siden eller i en egen skål.
  4. Servera med ätpinnar.
  5. Vid ätandet: laxen först genom lakritsroten och sen pankon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.