Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ice cream sandwich med tre smaker

 
Skriv ut

Tänk att ha hemmagjorda sandwichar i frysen, färdiga att servera till oväntade fikagäster. Mums! Mängden kakor är lagom till 1 sats glass, ca 6 sandwichar. Baka fler satser kakor om du vill servera flera glassmaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakor: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen i 30 minuter.
  3. Dela upp degen i 12 bitar och rulla till bollar.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
  4. Pistageglass: Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde, mjölk och finmixade nötter. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 timme.
  5. Chokladglass: Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Smält chokladen i mjölken på låg värme i en kastrull. Rör i grädde och chokladmjölken i äggvispet, till en jämn smet. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, i minst 1 timme.
  6. Vaniljglass: Vispa ägget med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde och mjölk. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner i smeten. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, i minst 1 timme.
  7. Servering: Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel. Klara att servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.