Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas bästa kärleksmums

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa är mina favoriter bland alla bakverk. Kärleksmums kan lätt bli torra men dessa är mycket saftiga och smakrika. Så goda att jag brukar äta dem istället för godis. Har haft det här receptet länge och vill därför dela med mig av det så att andra också kan njuta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandats med bakpulvret. Rör i vanillinsockret och kakaon. Vänd till sist ner smöret.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakplåt (25*35 cm).
  4. Grädda kakan på första falsen i 175 grader i ca 15 min.
  5. Gör glasyren under tiden. Smält smöret och sikta sedan ner florsockret. Rör i de andra ingredienserna till en smidig glasyr. Bred den över kakan medan den ännu är varm. Strö över kokosen. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • eva_boredchild@hotmail.com 1 november 2011

    hur ser man hur mycket av ingredienserna som ska i???

  • eva_boredchild@hotmail.com 1 november 2011

    listade ut det (;

  • dovilebut 4 april 2012

    Jättegod kaka!!! :D

  • billan87 20 februari 2013

    vet inte om det är bara jag men att grädda på första fals en var visst inte bra. Tolkade det för att mena högst upp och den brändes fast i värme elementet och tog 45 min att bli klar, inte 15. Annars super född kaka!

  • smine 9 januari 2014

    När du skriver första falsen, menar du högst upp eller längst ner?

  • NovaSer 13 mars 2014

    Denna la jag definitivt i min kokbok :) Jag fick dock ändra den lite.. Har en allergiker mot kokos hemma så jag fick byta ut kokosen mot strössel men jag tyckte den blev lika god iallafall :)

  • idaj_2 13 mars 2014

    Smine Första falsen i min ugn är 1/3 nedifrån upp. Det tar ca 15 minuter beroende på att ugnar är olika. :) NovaSer Härligt att du kom på en fungerande god variant! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.