Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas blomkålspizza

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan man göra en nyttig pizza som fortfarande är lika god som en köpt? Efter att för första gången få testat denna så svarar jag: JA DET KAN MAN! Denna pizzan var extremt god och man kände att den inte var så "tung" samtidigt som den fortfarande var god. Trixet med att göra egen pizza som smakar som en pizza från en pizzeria är tomatsåsen. Den ska ha stark smak av tomat, vilket i detta recept utgörs av mycket tomatpuré. Hoppas att ni får en likadan smakupplevelse som jag fick första gången.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens. Tillsätt äggvitor, hackad mozzarella, linfrö och salt och blanda runt till smidig smet. Bred ut smeten till ca 0,3 cm på ett oljat bakplåtspapper. Sätt in i mitt av ugnen 250 grader i ca 15 min till seg fast konsistens. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Bred sedan ut över den gyllenbruna botten. Strö på toppingen med ost och pizzakrydda som överst. Sätt in i ugn ca 15 min till gyllenbrun färg på ost. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.