Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas ratatouillegryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta recept kom till när sambon fyllde jämnt. Skulle ha något gott, enkelt att laga till 40 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Bryn grytbitarna, därefter den hackade löken. Tillsätt buljongtärningarna(den större mängden vid älgkött) och vatten så att köttet täcks. Låt det puttra på låg värme i 1-1 1/2 timme. Fyll eventuellt på med vatten och kryddor vid behov.
  2. Under tiden köttet puttrar gör grönsaksröran. Klyv, kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Skala, klyv och skiva eller hacka löken grovt. Skär squash, gurka eller aubergine i bitar. Skala dessa om de är grova. Hetta upp fettet i en gryta. Fräs först lök och paprika. blanda ner övriga grönsaksbitar, burktomater med spad. Tillsätt pressad vitlök, smulad örtkrydda och ev. lagerblad. Koka under lock på svag värme ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  3. När köttet har puttrat klart, rör i grönsaksröran och smaka av med mer kryddor om det behövs. Kan smaksättas med lite tomatpuré.
  4. Servera med kokt- eller klyftpotatis, bröd och en sallad.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.