Mumsigt till jul och andra högtider.
Instruktioner
- Klä botten och sidorna på en grund bakform, 27 x 18 cm, med folie och låt folien hänga ut över två kanter. Pensla folien med smält smör eller olja.
- Blanda smör och socker i en stor tjockbottnad kastrull och rör om på medelstark värme tills smöret har smält och sockret har lösts upp.
- Sänk värmen, tillsätt kexsmulor, hackade valnötter och kakao och rör om tills allt är väl blandat. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.
- Tillsätt det vispade ägget och rör om väl med träsked. Häll över smeten i den iordninggjorda formen och tryck ned den ordentligt. Använd baksidan av en sked för att släta till ytan. (Kex- och nötblandningen får inte vara för varm när ägget tillsätts, då blir ägget "kokt" och det blir klumpar i smeten.)
- Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Häll chokladen över kakbottnen. Garnera med valnötskärnor. Ställ formen i kylskåp i 1 timme.
- Lyft försiktigt upp kakan ur formen med hjälp av folien och skär den i små fyrkantiga bitar med en vass kniv.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar