Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Imam Bayildi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett turkiskt recept som betyder "svimmande imamen". Vitlöksfyllda auberginer som fungerar lika bra som en större förrätt som huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj auberginerna under vatten. Vissa låter dem stå i saltat vatten en kvart för att få bort den bittra smaken.
  2. Grilla dem sedan i ugnen på 200 grader i 20 minuter så att de blir lite mjuka. Skiva sedan auberginerna på längden så de blir långa halvor.
  3. Efter det, skiva löken och finhacka tomaterna. Dela vitlöken på hälften och bryn med den gula löken i en panna med olivolja tills de får färg och svettas ut. Tillsätt sedan tomaterna och låt puttra på medelvärme i cirka 10 minuter. Krydda med salt och en liten nypa kanel.
  4. Fyll sedan auberginerna med tomatfyllningen i en stor form, baka sedan i ugnen cirka 30 minuter tills de fått lite färg.
  5. Servera gärna med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.