Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Imam bayildi = Imamen som svimmade

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Detta är en turkisk rätt gjord på auberginer och som alla mina gäster gillat. Auberginer kräver vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

Skär av fästet och dela auberginerna i två halvor på längden. Salta dem och låt dem stå och dra i 20 min för att få bort den beska smaken. Under tiden skärs löken i tunna skivor och likaså svampen och den fräses i oliv -eller rapsolja i stekpannan utan att ta färg. En burk krossade tomater tillsättes och får puttra med några min, Auberginerna sköljs nu under rinnande vatten och sätts på i kokande vatten och får koka i en vid traktörspanna i 10-15 min.Olja ett ugnsfast fat och ta upp aubeginerna ur kokvattnet och lägg dem på fatet med skalet nedåt. Pressa över citronsaft. Fyll röran ovanpå varje halva, gröp ur försikrtigt med en sax för att få en grop och tillsätt urklippet i röran. Pressa över färsk vitlök. Salta. Strö över riven ost, skiva några tomater tunt och lägg dem ovanpå osten.Gratinera i 250 grader mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt osten bli brun.Ta ut maträtten och klipp nu över rikligt med färsk persilja. En halva per portion.Smaklig måltid! Du kanske svimmar liksom imamen för att det är så gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.