Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad äpplepaj med kolagrädde

 
Skriv ut

En vansinnigt god äppelpaj! När det kommer till stekningen av äpplena så snåla inte med smör, socker och kryddor, det kommer utgöra fyllningen och det ska smaka massor. Till kolagrädden är det så klart godast att göra sin egen kolasås. Av Leila.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp samman smör, vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten. Knåda inte. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter. Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en skål, tillsätt citronsaft och blanda. Stek äpplena mjuka i rejält med smör, socker, ingefära och kanel. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra. Lägg den större degbiten på bakbordet och kavla ut till så den täcker en springform. Tryck degen längs kanterna och låt det som blir över hänga utanför. Häll i allt från de stekta äpplena. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel och lägg över frukten. Nyp samman i kanterna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i mitten av ugnen i 30 - 40 minuter tills den är gyllene.
  3. Vispa grädden och blanda ner kolasåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.