Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fetaost

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smälter i munnen.....

Ingredienser

Instruktioner

Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten. Pensla lite smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15-20 minuter tills den blir gyllenbrun. Såsen: Värm ingredienserna med varandra i en kastrull. Häll sedan den ljumma såsen över den inbakade fetaosten och strö över lite sesamfrö. Servera som förrätt eller meze.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • zonale 14 april 2008

    Mycket gott! Serverade fikonmarmelad till.

  • virre66 12 juni 2009

    detta ska jag testa ikväll.....får vi se om det är så gott som det låter!

  • mmarabou 20 december 2009

    Det här låter väldigt gott men ska rätten serveras kall, ljummen eller varm?

  • dolores 2 februari 2011

    Härligt god och "lättlagat", har varit lite skraj för filodeg tidigare. Serverade den varm med såsen som pricken över i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.