Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad filé med potatismuffins

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda potatisform

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatismuffins: Skala och skär potatisen i småbitar. Koka dem mjuka. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett fint mos. Rör ner äggula, salt, peppar och persilja. Fördela moset i stora muffinsformar. Skär osten i småbitar och strö den överst. Ställ formarna på ett ugnssäkert fat.
  2. Dela filén i 4 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll på 1-2 dl vatten och låt filén bräsera ca 15 minuter. Sila och spara skyn till såsen. Blanda vitlök och persilja. Dela varje filébit på mitten och lägg blandningen mellan bitarna. Lägg ihop och rulla in varje bit i en smördegsplatta. Lägg paketet med skarven neråt på ett ugnssäkert fat. Pensla med ägg och strö över örtkryddor. Grädda smördegspaket och muffins samtidigt (varmluftsugn) mitt i ugnen 225 grader i ca 20 minuter.
  3. Sås: Vispa ihop och koka upp samtliga ingredienser under omrörning. Låt sjuda. Smaka av med salt och peppar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.