- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna rätt är en riktig höjdare bland alla olika laxanrättningar. Måste bara upplevas.
Instruktioner
- Smördeg:
Blanda ihop ingredienserna väl och låt degen vila i kylen 1 timme.
Därefter kavla ut en smördegsplatta cirka 40 x 40 cm.
- Lax och fyllning:
Skär ett snitt på mitten av laxbiten så att det bildas ett lock som går att fälla upp (som en bok).
- Blanda ingredienserna och lägg i mitten på fisken, vik tillbaka locket och platta till.
Lägg fisken på mitten av smördegsplattan.
- Pensla kanterna med ett uppvispat ägg, vik ihop smördegsplattan runt fisken, som ett kuvert, och lägg öppningen nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla översidan med uppvispat ägg.
Grädda i 200° C cirka 20-25 minuter
Publicerat den
25 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar