Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mycket uppskattad bjudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka äggen. Klipp eller skär löken och dillen. Blanda stenbitsrom, creme fraiche, ägghack, dill och lök
  2. Bena ur fisken. Krydda den med t.ex citronpeppar. Lägg fyllningen mellan filéerna.
  3. Kavla ut smördegen (tillräckligt mycket för att nå runt laxen) Vira in fisken i smördegen. Lägg paketet med skarven nedåt i en ugnsfast form. Pensla med ägg-gula.
  4. Ugnsbaka paketet i 200-225 grader i ca 30-55 minuter beroende på fiskens tjocklek. Tips:Gör mycket fyllning och spara lite till såsen. Gör i ordning Hollandaisesås, blanda i resten av fyllningen. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.