En verkligt god festrätt. Den tar lite tid att göra men det mesta går att förbereda i förväg.
Instruktioner
- Putsa köttet väl och späcka filéerna med de på längden skivade vitlöksklyftorna. Stick små hål med vass kniv så går det lätt.
- Stek filéerna jämt gyllene runtom i smöret. Salta och peppra . Köttet ska bli nätt och jämt genomstekt, det tar 7-8 minuter. Låt filéerna kallna.
- Finhacka skinkan, löken och champinjonerna till fyllningen.
- Fräs en smörklick i en vid panna. Låt allt det hackade "svettas" och puttra torrt. Salta, peppra, låt svalna.
- Ta fram smördegsplattorna och låt dem mjukna. Lägg fyra efter varandra på bredden. Fukta skarvarna och låt dem gå omlott. Kavla ut så stort att degen kan rymma kött och fyllning.
- Lägg fyllningen som en bädd på degen. Lägg fläskfiléerna efter varann ovanpå. Ös uppfyllning ovanpå och på sidorna.
- Rulla ihop, nyp ihop skarven väl och dekorera paketet med ränder och rutor eller blommor och blad från återstående degplatta.
- Hit kan man förbeteda - lägg svalt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda paketet mitt i ugnen 20-30 minuter.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar