Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad, vitlöksspäckad fläskfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En verkligt god festrätt. Den tar lite tid att göra men det mesta går att förbereda i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet väl och späcka filéerna med de på längden skivade vitlöksklyftorna. Stick små hål med vass kniv så går det lätt.
  2. Stek filéerna jämt gyllene runtom i smöret. Salta och peppra . Köttet ska bli nätt och jämt genomstekt, det tar 7-8 minuter. Låt filéerna kallna.
  3. Finhacka skinkan, löken och champinjonerna till fyllningen.
  4. Fräs en smörklick i en vid panna. Låt allt det hackade "svettas" och puttra torrt. Salta, peppra, låt svalna.
  5. Ta fram smördegsplattorna och låt dem mjukna. Lägg fyra efter varandra på bredden. Fukta skarvarna och låt dem gå omlott. Kavla ut så stort att degen kan rymma kött och fyllning.
  6. Lägg fyllningen som en bädd på degen. Lägg fläskfiléerna efter varann ovanpå. Ös uppfyllning ovanpå och på sidorna.
  7. Rulla ihop, nyp ihop skarven väl och dekorera paketet med ränder och rutor eller blommor och blad från återstående degplatta.
  8. Hit kan man förbeteda - lägg svalt.
  9. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda paketet mitt i ugnen 20-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.